Swiss Diamond

Swiss Diamond

De ervaren thuiskok weet het maar al te goed: koken is gemakkelijker en prettiger als je werkt met goede materialen. Als je goede spullen hebt, zul je veel sneller zin hebben om zelf de keuken in te gaan voor een lekker gerecht in plaats van eten te laten bezorgen dat niet altijd even gezond is. Swiss Diamond speelt in op deze behoefte door pannen van hoogstaande kwaliteit aan te bieden die niet alleen een droom zijn om mee te werken, maar daarnaast zijn voorzien van een speciale anti-aanbaklaag, waardoor je weinig tot geen olie hoeft te gebruiken bij het bereiden van je maaltijd. En dat is weer fijn voor jouw gezondheid en dat van je gezin.

 

Er staan geen producten vermeld onder dit merk.

Swiss Diamond: Zwitserse topkwaliteit
Het vooraanstaande merk Swiss Diamond is al jaren bezig met het ontwikkelen en produceren van hoge kwaliteit pannen en ander keukengerei. Veiligheid, kookgemak en levensduur staan hierbij hoog in de vaandel, maar dat niet alleen. Het Zwitserse bedrijf draagt ook een steentje bij aan het milieu door het productieproces op een milieuvriendelijke manier uit te voeren. Bij het ontwikkelen van de pannen wordt met name gefocust op antikleef-eigenschappen. Hiervoor heeft het Zwitserse bedrijf wel een heel bijzonder materiaal gebruikt: het geheim van Swiss Diamond.

Het geheim van Swiss Diamond: echte diamantkristallen
Diamantkristallen. Swiss Diamond staat er bekend om. Alle Swiss Diamond pannen zijn voorzien een speciale, gepatenteerde anti-aanbaklaag, eentje gemaakt van diamantkristallen (wel 200.000 per pan!) in combinatie met nano-composiet. Deze anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je eten niet aan de bodem zal blijven kleven als je een momentje met je gedachten ergens anders bent. Dit is voor iedereen prettig, maar vooral voor de beginnende kok. Een Swiss Diamond pan kan daarom prima cadeau worden gegeven aan een beginner.

Diamanten lopen voorop als het gaat om warmtegeleiding. In combinatie met aluminium beschikken de Swiss Diamond pannen daardoor over een uitstekende warmtegeleiding. De pannen zijn snel op temperatuur en koelen ook weer snel af. Bij de gietijzeren pannen ligt dit net even anders: deze warmen iets minder snel op, maar blijven wel langer warm. Best handig als je bezoek nog even op zich laat wachten: je gerecht zal niet afkoelen. Bij de Swiss Diamond pannen wordt de hitte gelijkmatig verdeeld, zodat alle ingrediënten tegelijk en op hetzelfde tempo kunnen garen. Omdat diamanten de warmte zo goed geleiden en verdelen, hoef je je gas niet hoog te zetten. Hierdoor wordt het energieverbruik verminderd.

Swiss Diamond pannen: voor ieder wat wils
Swiss Diamond voorziet in elke behoefte. Wat je ook wilt koken, er is een perfecte pan voor te vinden. Te beginnen bij de basis: de koekenpan, de braadpan en de steelpan. Deze kunnen eigenlijk niet in een keuken ontbreken. Wil je echt de sterren van de hemel koken? Swiss Diamond heeft ook onder andere grillpannen, braadsledes, vispannen, crêpe pannen, wokpannen en speciale pannenkoekenpannen in het assortiment. Of ga lekker grillen op een grillplaat. De pannen en grillplaten zijn gemaakt van extra dik aluminium en gietijzer. Beide materialen zijn ontzettend sterk en duurzaam. Ze zullen niet vervormen en hebben een uitzonderlijk lange levensduur. Vooral een gietijzeren pan gaat bij juist gebruik en onderhoud een leven lang mee. De meeste pannen zijn op alle warmtebronnen te gebruiken, inclusief de oven. Sommige pannen zijn echter niet geschikt voor inductie. De pannen zijn voorzien van comfortabele handgrepen, die ondanks de temperatuur van de pan nooit te heet zullen worden.

Onderhoud van Swiss Diamond pannen
Een goede pan kan best een investering zijn. Het is daarom verstandig om deze goed te onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. De pannen van Swiss Diamond kunnen beter niet in de vaatwasser gezet worden. Ze gedijen het beste bij een beetje persoonlijke aandacht in de vorm van een handwas. Het is belangrijk dat de pan volledig is afgekoeld voordat je aan de afwas begint. Bij het reinigen kun je het beste een zachte spons of doek en wat water gebruiken. Mocht de pan erg vies zijn, dan kun je een beetje zeep gebruiken. Spoel de pan hierna wel goed af. Gietijzeren pannen kunnen naderhand met een beetje plantaardige olie worden ingesmeerd. Zo blijven ze nog langer in goede conditie.