Risoli

Risoli

Sta jij graag in de keuken? Koken wordt nog leuker als je met goede spullen werkt. Om te beginnen heb je een aantal goede pannen nodig. Pannen die snel op temperatuur komen, voorzien zijn van een uitstekende anti-aanbaklaag en die het liefst jarenlang meegaan. Deze pannen, en andere kwalitatief hoogstaande keukenartikelen, vind je bij Risoli.

 

Risoli: Good food begins with the pan
De Italianen weten het allang: om goed te kunnen koken, heb je goede pannen nodig. Met die wetenschap richtte Alfredo Montini zijn familiebedrijf Risoli op. Hij wilde de oude ijzeren, relatief zware keukenartikelen vervangen voor licht keukengerei dat prettig in de hand ligt. Pannen met een excellente warmteverdeling, die fijn werken en ook nog eens gemakkelijk te reinigen zijn: de Risoli pannen werden een begrip.

 

Sterk en duurzaam gietaluminium
Het gehele productieproces vindt plaats in Risoli’s fabriek: van het ontwerpen tot het produceren van het eindproduct. Alle producten die gebruikt worden bij het ontwikkelen van de keukenartikelen komen uit Italië. Er wordt uitsluitend gewerkt met materialen van hoogstaande kwaliteit, die een prettig kookproces en een lange levensduur garanderen. Voor de Risoli pannen wordt dik gietaluminium gebruikt. Aluminium heeft een aantal voordelen. Het beschikt bijvoorbeeld over een uitstekende warmtegeleiding. De hitte wordt gelijkmatig over de gehele pan, zowel de bodem als de zijkanten, verdeeld. Ondanks de hitte zal het aluminium niet vervormen. Risoli heeft pannen voor elke hittebron. Kijk bij de beschrijving voor welke hittebronnen de specifieke pan geschikt is. Pannen die geen plastic onderdelen bevatten, kunnen ook in de oven worden gebruikt. Aluminium is altijd een goede keuze als het om pannen gaat. Een aluminium pan is sterk en kan daardoor een duurzame aankoop worden genoemd. Bij juist gebruik en onderhoud zal een Risoli pan dan ook vele jaren meegaan. Maar het belangrijkste voordeel: aluminium is relatief licht van gewicht. De pannen zijn daarom gemakkelijk te verplaatsen en dit maakt het kookproces een stuk fijner. Aluminium pannen zijn slijtvast en zullen niet snel beschadigen. Ondanks dat wordt het aangeraden om bij het koken alleen met houten of kunststof keukengerei te werken.

 

Design
Met een goede pan haal je alles uit je ingrediënten en kun je jarenlang vooruit. Maar het is natuurlijk helemaal prettig als de pan ook nog eens mooi is om te zien. Risoli besteedt om die reden ook veel aandacht aan het uiterlijk. De Risoli keukenartikelen zijn daarom niet alleen fijn om mee te werken, maar zijn ook nog eens een plaatje om te zien.

Gebruik en onderhoud
Voor het eerste gebruik is het verstandig om de pan even goed te wassen, af te drogen en in te smeren met olie of boter. Je behaalt de beste resultaten door de pan op laag tot medium vuur te zetten. Op deze temperatuur is de pan uitstekend in staat om de warmte gelijkmatig te verdelen. Langdurige oververhitting kan ervoor zorgen dat de anti-aanbak loslaat. Deze anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat ingrediënten niet aan de bodem plakken en  de pan niet heel vies wordt. Je maakt de Risoli pannen daarom in een handomdraai schoon. Laat de pan na gebruik helemaal afkoelen voordat je deze gaat reinigen. De Risoli pannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser vanwege het risico op beschadigingen. Was deze liever met de hand. Je kunt hiervoor heet water en een beetje milde zeep gebruiken. Droog de pan goed af voordat deze op zijn plaats terug wordt gezet.