MasterChef

MasterChef

In het immens populaire televisieprogramma MasterChef strijden amateurkoks onder begeleiding van de beste chefs voor de felbegeerde titel MasterChef. Hiervoor heb je niet alleen vaardigheden, creativiteit en talent voor nodig, maar ook kwalitatief hoogstaande materialen. Want een sterrenmaaltijd koken in een pan die zijn beste tijd al heeft gehad, dat is een uitdaging. MasterChef ontwikkelde verschillende pannen en andere keukenartikelen van hoge kwaliteit, zodat jij de sterren van de hemel kunt koken. Niet op tv, maar in je eigen keuken!

Er staan geen producten vermeld onder dit merk.

MasterChef: Hoe het begon
Toen de serie MasterChef populair werd, ontstond er een vraag naar kwalitatief hoogstaande producten waarmee thuiskoks hetzelfde resultaat kunnen bereiken als de wedstrijddeelnemers. Het is nog even de vraag of je over hetzelfde talent beschikt, maar met het materiaal zit het dan in ieder geval goed! Oefening baart kunst, vooral als je met fijne spullen werkt. MasterChef ontwikkelde daarom in samenwerking met ervaren chefkoks verschillende pannen en andere keukenartikelen van uitstekende kwaliteit, waardoor thuiskoks hun creativiteit kwijt kunnen zonder zich zorgen te hoeven maken over ongelijke warmteverdeling of het aanbranden van hun gerechten.

MasterChef producten van uitstekende materialen: RVS en aluminium
MasterChef heeft kwaliteit natuurlijk hoog op het prioriteitenlijstje staan. Met kwalitatief hoogstaande producten kom je verder dan met producten van mindere kwaliteit. Bij de productie van keukengerei wordt daarom altijd gekozen voor de beste materialen, zoals (geanodiseerd) aluminium en RVS. Deze materialen zijn vanwege hun vele aangename eigenschappen heel geschikt voor in de keuken. Aluminium, bijvoorbeeld, is relatief licht van gewicht en maakt het gemakkelijk om pannen te verplaatsen. Dit is vooral heel handig als je met meerdere pannen in de weer bent en af en toe van warmtebron moet wisselen. Aluminium pannen hebben daarnaast een uitstekende warmtegeleiding, komen snel op temperatuur en koelen ook snel weer af. De warmte wordt netjes over de hele pan verdeeld, terwijl de handgrepen koel blijven. Producten van dit duurzame materiaal kunnen jarenlang plezier opleveren

Ook pannen van RVS zijn altijd een goede keuze. Dit vooraanstaande merk ontwikkelde verschillende Tri Ply pannen, die uit meerdere lagen RVS en aluminium bestaan. RVS heeft een optimale warmtegeleiding en ontzettend slijtvast. Hoewel bij de meeste pannen wordt aangeraden om spatels van kunststof of hout te gebruiken, kan een RVS pan prima overweg met RVS spatels. RVS is namelijk heel slijtvast. Er zullen niet snel krassen of andere beschadigingen ontstaan. Pannen van dit materiaal zijn dan ook uitermate sterke en hebben gegarandeerd een lange levensduur. RVS pannen zijn over het algemeen geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Kijk bij de beschrijving van de specifieke pan of dat voor deze ook geldt.

In het assortiment van MasterChef
De Masterchef lijn heeft verschillende keukenproducten ontwikkeld, waaronder:

-braad- en koekenpannen
-kook- en sauspannen
-scherpe messen en sterke snijplanken
-pan- en spatdeksels

Onderhoud
De meeste pannen en keukenartikelen van RVS zijn vaatwasserbestendig. Kijk bij de specifieke pan of dit het geval is. Pannen van aluminium zijn niet geschikt voor de vaatwasser. Een aluminium pan kan beter even met de hand worden gereinigd. Zorg ervoor dat de pan volledig is afgekoeld, maar wacht ook niet te lang omdat de zuren dan in de pan kunnen trekken. Pannen van aluminium kunnen beter dezelfde avond gereinigd worden. Gebruikte RVS pannen kunnen best een nachtje blijven staan zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit.

Gemakkelijk te bestellen in de webshop
Godu staat voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. In onze webshop vind je daarom producten van verschillende gewaardeerde merken, waaronder MasterChef. Kijk gerust even rond!