Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.
Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.
Recept paella met Iberico ribbetjes, chorizo en kip. Paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. Het Iberico varken is een echt Spaans product van top kwaliteit, het vlees is boterzacht en heel smaakvol.
Gerecht informatie
- Maaltijd: Hoofdgerecht
- Keuken: Spaans
- Preparatietijd: 30 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Porties: 4 Personen
Godu benodigdheden
- 1 stuks Paella pan – zie webshop maat 36 cm = tot 2- 8 personen | maat 40 cm = is tot 6 – 12 personen
- 1 stuks Paella brander

Slager / supermarkt benodigdheden
- 500-750 gram (Iberico) varkens karbonades Snij ze per ribbetje los
- 300 gram Kip dij filet of kipfilet in stukjes
- 1/2 stuks Rode paprika in reepjes
- 1/2 stuks Rode paprika in blokjes
- 1 stuks Groene paprika in blokjes
- 1 stuks Grote ui snipperen
- 2 tenen Knoflook fijn snipperen
- 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
- 2 stuks Citroen In partjes snijden
- 1/2 theelepel Curry poeder Koop goede curry poeder
- 1/2 theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
- 1 stuk Gedroogde Spaanse pepertjes verpulveren
- 1 scheut Olijfolie naar eigen inzicht
- Zout naar wens
- Peper naar wens
- 320 gram Paella rijst / arroz bomba 80 gr. p.p.
- 1 zakje Carmencita paella kruiden per 4 personen 1 zakje gebruiken
- 125 gram Zwarte sofrito van gecarameliseerde ui (base de ceba)
- 1 liter Natuurlijke caldo pollo / bouillon van kip 1 deel rijst, 3 delen vocht
- 200 gram Verse Spaanse Chorizo in stukjes
- 15 draadjes Saffraan
Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:
- Snipper de ui, knoflook en de paprika’s
- Kruid de kipdij filet met peper, zout, ½ knoflook, curry en olie.
- Kruid de karbonades met peper, zout, olie en evt. rozemarijn
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de karbonades rondom bruin
- Haal ze uit de pan en fruit nu even de reepjes rode paprika voor de garnering
- Haal ze uit de pan en bak nu de kipdij filet en de chorizo samen
- Schuif het vlees naar de rand en voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe. Bak dit een aantal minuten goed door
- Meng het geheel door elkaar en voeg daarbij de kipbouillon (caldo pollo) toe samen met de Sofrito, de Carmencita paella kruiden, de rozemarijn en de gekneusde Spaanse pepertjes. Breng het geheel aan de kook
- Voeg de Paella rijst (Arroz Bomba) toe en roer het geheel voorzichtig door tot het kookt. Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
- Nu kun je de paella garneren met de karbonades en de gegrilde paprika reepjes. Doe de deksel op de pan en laat het nog 3 minuten door garen op een laag pitje
- Controleer of de rijst gaar is, voeg de citroen partjes toe en bestrooi de paella met de verse peterselie. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen
- De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tag ons! De leukste foto maakt kans op een leuke verassing!
- WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!
