Recept paella met konijn, sausijsjes en tuinbonen
1 august 2025 Door Thomas van Zelst
bijgewerkt op: 6 january 20195

Recept paella met konijn, sausijsjes en tuinbonen

± 5 minuten

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Gerecht informatie

  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Keuken: Spaans
  • Preparatietijd: 30 Minuten
  • Kooktijd: 20 Minuten
  • Porties: 4 Personen

Godu benodigdheden

  • 1 stuks Paella pan – zie webshop maat 36 cm = tot 2- 8 personen | maat 40 cm = is tot 6 – 12 personen
  • 1 stuks Paella brander

 

Garcima - COMPLETE SET - Paella Brander 40 cm incl Standaard - Stalen Paella Pan 50 cm - Tabarca
119,95
Product bekijken Product bekijken
Garcima Paella pan emaille 32 cm - 2-3 pers.
25,95
Product bekijken Product bekijken
Garcima Pata Negra paella pan 32 cm - 2-3 pers. | Professional
39,95
Product bekijken Product bekijken

 

Slager / poelier / supermarkt benodigdheden

  • 1 heel Konijn In stukken gehakt
  • 4 stuks saucijsjes In grove stukken gesneden
  • 1 stuks Grote ui snipperen
  • 2 tenen Knoflook in zijn geheel pletten
  • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • 200 gram Tuinbonen (vers)
  • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • 10 draadjes Saffraan
  • 2 blaadjes Laurierblad
  • 1 stuk Gedroogd Spaans pepertje verpulveren tussen de vingers
  • ½ theelepel Paprika poeder
  • ½ theelepel Gedroogd Spaans pepertje
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • ½ theelepel Gedroogde Oregano Of verse Oregano (1 stronkje fijn hakken)
  • scheut Olijfolie naar wens
  • ½ dl Congnac
  • Peper naar wens
  • Zout naar wens
  • 320 gram Paella rijst / arroz bomba 80 gr. p.p.
  • 1 zakjes Carmencita paella kruiden per 4 personen 1 zakje gebruiken
  • 125 gram Zwarte sofrito van gecarameliseerde ui (base de ceba)
  • 1 liter Natuurlijke caldo pollo / bouillon van kip 1 deel rijst, 3 delen vocht

Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:

  1. Marineer het konijn met peper, zout, olie.
  2. Bak vervolgens het konijn rondom bruin, voeg tijdens het bakken de twee geplette knoflooktenen. Niet te hard want anders brand het aan! Voeg hier niet veel later de gesneden sausijsjes aan toe en bak rustig door.
  3. Zet de afzuigkap uit en schenk de cognac over de stukken konijn, steek aan en flambeer totdat de alcohol is opgebrand. Vervolgens nog 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes laten doorsudderen en haal dan de stukken konijn en de saucijsjes dan uit de pan en bewaar. De knoflooktenen kunnen naar de vuilnisbak.
  4. Doe de gesnipperde ui en knoflook in de pan in dezelfde pan waar nog de overgebleven olie in zit waarin de konijn is gebakken. Voeg zo nodig een beetje olijfolie toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten fruiten, zodanig dat de ui niet aanbakt.
  5. Voeg de rauwe verse tuinbonen toe en laat alles nog eens 10 minuten fruiten. Voeg dan de geraspte sinaasappelschil toe en laat alles nog 2-3 minuten fruiten.
  6. Strooi de rijst uit over de inhoud van de pan en schep voorzichtig om. Laat de rijst zich goed vermengen met de overige ingrediënten in de pan. De rijstkorrels mogen lichtelijk aanbakken gedurende ongeveer 3 minuten. Het vuur staat middel-hoog tijdens deze stap van de bereiding.
  7. Voeg de poeder van paprika toe, schep voorzichtig om en laat het geheel nog eens 3 minuten fruiten.
  8. Schenk de bouillon over de ingrediënten, voeg de Carmencita paella kruiden, gedroogd Spaans pepertje, sofrito, saffraan, laurierblad, oregano en rozemarijn toe en breng het op hoog vuur aan de kook. Roer goed over de bodem zodat het niet aan de bodem gaat plakken. Voeg peper en zout toe naar wens.
  9. Voeg de stukken konijn en de saucijsjes toe en meng voorzichtig alles door elkaar. Roer nogmaals goed over de bodem.
  10. OPTIE 1 = OP HET VUUR: Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
  11. OPTIE 2 = IN DE OVEN: Zet de pan vervolgens zonder te onderbreken 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De paella kookt in totaliteit maximaal 15 minuten. Bij 13 minuten zou het meeste vocht verdwenen moeten zijn. Wanneer dit eerder het geval is kun je nog een beetje water/bouillon toevoegen. Zet de grill die laatste 2 minuten op de hoogste stand waardoor er een ietwat gegratineerde bovenlaag (korstje) ontstaat die in Spanje socorrat wordt genoemd.
  12. Na 13 minuten op het vuur of in de oven: Controleer of de rijst gaar is, Garneer de paella met citroen partjes en bestrooi de paella met de verse peterselie. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen
  13. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tag ons! De leukste foto maakt kans op een leuke verassing!
  14. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella’s.

 

Leestijd: 3 minuten

De 5 beste paella recepten

Meer lezen De 5 beste paella recepten