Recept paella vis met gamba’s, mosselen, kokkels en inktvis

Recept paella vis met gamba’s, mosselen, kokkels en inktvis

Geplaatst door Sara op 07/03/20

Lees onze blogs voor handige paella tips!

  • Hoe is paella ontstaan?
  • Waarom paella bereiden op een gasbrander?
  • Wat is een paella pan?
  • Hoe kiest u de juist maat paella pan?
  • Sofrito het geheime ingrediënt

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept paella vis met gamba’s, mosselen, kokkels en inktvis. Als visliefhebber is dit een paella om je vingers bij af te likken. Rijk gevuld en pure smaken! Probeer het zelf want alleen dan zult u proeven wat wij bedoelen.

Gerecht informatie

  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Keuken: Spaans
  • Preparatietijd: 30 Minuten
  • Kooktijd: 20 Minuten
  • Porties: 4 Personen

Godu benodigdheden

Supermarkt / visboer benodigdheden

  • 1 kilo Mosselen
  • 1 kilo Kokkels
  • 16 stuks Gamba’s
  • 200 gram (netto) Inktvis
  • ½ stuks Rode paprika
  • ½ stuks Rode paprika
  • 1 stuks Groene paprika
  • 1 stuks Grote ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 bos Bladpeterselie
  • 2 stuks Citroen
  • 1 stuks Gedroogd spaans pepertje
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 320 (80 p.p) gram Paella rijst / arroz bomba
  • 1 zakje Carmencita paella kruiden
  • 125 gram Zwarte sofrito van gecarameliseerde ui (base de ceba)
  • 1 liter Natuurlijke caldo pescado / bouillon van vis
  • 15 draadjes Saffraan

Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:

  • 1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  • 2. Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de kokkels in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer twee derde van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  • 3. Zet nogmaals een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de mosselen in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer de helft van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  • 4. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  • 5. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  • 6. Verhit olie in de paella pan en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan
  • 7. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan en haal ze uit de pan
  • 8. Bak de inktvis ringen aan en schuif ze naar de rand van de pan
  • 9. Voeg de paprika blokjes, ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  • 10. Voeg de visbouillon (Caldo Pescado) toe samen met de Sofrito, Carmencita kruiden, het gekneusd Spaans pepertje. Breng het geheel aan de kook
  • 11. Voeg de Paella rijst (Arroz Bomba) toe en roer het geheel voorzichtig door tot het kookt. Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
  • 12. Nu kun je de paella garneren met de gamba’s, kokkels, mosselen en de gegrilde paprika reepjes. Doe de deksel op de pan en laat het nog 3 minuten door garen op een laag pitje.
  • 13. Controleer of de rijst gaar is, voeg de citroen partjes toe en bestrooi de paella met de verse peterselie. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen.
  • 14. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tag ons! De leukste foto maakt kans op een leuke verassing!
  • 15. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

Bent u overtuigd van het paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee u direct kunt starten, paella maken is op deze manier eenvoudig en uiterst smaakvol. In het pakket zit onder andere echte paella rijst / arroz bomba, natuurlijke bouillon (1 vis en 1 kip), paella kruiden en het geheime ingrediënt van Godu: sofrito. Probeer dit starterspakket met paella ingrediënten en proef het resultaat.

Foto's van blije klanten

happy paella chef
happy paella gerecht

Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella’s.