Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kip

Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kip

Geplaatst door Sara op 07/09/20

Lees onze blogs voor handige paella tips!

  • - Hoe is paella ontstaan?
  • - Waarom paella bereiden op een gasbrander?
  • - Wat is een paella pan?
  • - Hoe kiest u de juist maat paella pan?
  • - Sofrito het geheime ingrediënt

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kip. Een rijk gevulde paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. U maakt de paella thuis zoals u hem alleen proeft in Spanje!

Gerecht informatie

  • - Maaltijd: Hoofdgerecht
  • - Keuken: Spaans
  • - Preparatietijd: 30 minuten
  • - Kooktijd: 20 minuten
  • - Porties: 4 Personen

Godu benodigdheden

  • - 1 stuks Paella pan – zie webshop maat 36 cm = tot 2- 8 personen | maat 40 cm = is tot 6 – 12 personen
  • - 1 stuks Paella brander
  • - KOOP HIER: Garcima Complete set paella brander 40 cm met standaard en paella pan 50 cm – Tabarca | AANBIEDING

Slager / visboer / supermarkt benodigdheden

  • - 16 stuks Gamba’s
  • - 1 kilo Mosselen
  • - 200 gram(netto) Inktvis in ringetjes of blokjes snijden
  • - 300 gram Kip dij filet of kipfilet In stukjes (wij adviseren kippendijenfilet, het is malser en heeft een betere smaak)
  • - ½ stuks Rode paprika in reepjes
  • - ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • - 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • - 1 stuks Grote ui snipperen
  • - 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • - 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • - 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • - ½ theelepel Currypoeder Koop goede currypoeder
  • - ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • - 1 stuks Gedroogd spaans pepertje verpulveren
  • - Olijfolie naar eigen inzicht
  • - Peper naar eigen inzicht
  • - Zout naar eigen inzicht
  • - 320 (80 p.p) gram Paella rijst / arroz bomba
  • - 1 zakje Carmencita paella kruiden per 4 personen 1 zakje gebruiken
  • - 125 gr Zwarte sofrito van gecarameliseerde ui (base de ceba)
  • - 1 liter Natuurlijke caldo pescado / bouillon van vis
  • - 125 gram Verse Spaanse Chorizo in blokjes snijden
  • - 15 draadjes Saffraan

Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:

  • 1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  • 2. Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de mosselen in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer de helft van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  • 3. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  • 4. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  • 5. Verhit olie in de paella pan en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan
  • 6. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan en haal ze uit de pan
  • 7. Haal ze uit de pan en bak nu de kipdij filet en de chorizo
  • 8. Bak de inktvis ringen aan en schuif het vlees en de inktvis naar de rand van de pan
  • 9. Voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  • 10. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans peppertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
  • 11. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
  • 12. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
  • 13. Decoreer de paella na 13 minuten met de gamba’s, rode paprika reepjes en de mosselen en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
  • 14. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.
  • 15. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tag ons! De leukste foto maakt kans op een leuke verassing!
  • 16. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

Bent u overtuigd van het paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee u direct kunt starten, paella maken is op deze manier eenvoudig en uiterst smaakvol. In het pakket zit onder andere echte paella rijst / arroz bomba, natuurlijke bouillon (1 vis en 1 kip), paella kruiden en het geheime ingrediënt van Godu: sofrito. Probeer dit starterspakket met paella ingrediënten en proef het resultaat.

Foto's van blije klanten

Blije klant 1
happy paella foto met logo