Een leuk recept voor een lekkere paella te bereiden met je eigen paella pan

Een leuk recept voor een lekkere paella te bereiden met je eigen paella pan

Geplaatst door Sara op 17/07/20

Ingrediënten

Voor deze paella met dorade, gamba’s en mosselen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • - 320 gram Paella rijst
  • - 10 draadjes saffraan
  • - 125 gram zwarte sofrito van uien
  • - 1 zakje Carmencita paella kruiden
  • - 1 liter visbouillon (ook wel natuurlijke caldo pescado genoemd)
  • - 3 stuks dorade filet (ontgraat en door de helft gesneden)
  • - 16 stuks mosselen
  • - 8 gamba’s
  • - Optioneel: inktvisringen
  • - een bos bladpeterselie
  • - ½ theelepel gedroogde oregano
  • - 1 grote, gesnipperde ui
  • - 1 tenen gesnipperde knoflook
  • - 1 rode paprika, in reepjes en stukjes gesneden
  • - 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • - 2 ontpitte citroenen, in partjes gesneden
  • - 1 spaanse peper
  • - olijfolie, peper en zout naar smaak

Paella pan kopen?

Garcima Paella pan staal 40 cm
  • ✅ Geschikt voor gebruik op gas
  • ✅ Gemaakt van gehard staal
  • ✅ Verkrijgbaar is diverse maten
  • ✅ Zilver met rode handvaten

Dit ga je doen:

Zet een hoge pan op het vuur en laat het op temperatuur komen. Zodra de pan heet is, mag er een scheutje olijfolie in. Voeg de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Laat dit één tot vier minuten stomen op hoge temperatuur. Na één of twee minuten gaan de schelpen open en kan het gas worden uitgezet. Doe de mosselen in een brede bak zodat ze goed kunnen afkoelen.

Marineer de gamba’s en eventueel de inktvisringen met de olijfolie, peper en zout. Strooi een beetje zout op de inmiddels door de helft gesneden dorade. Bak de dorade in een op temperatuur gebrachte bakpan totdat de huid krokant is geworden.

Zet de paella pan op het vuur en verhit de olie. Bak de gamba’s bruin en leg deze apart. Bak de rode paprikareepjes aan en leg deze vervolgens ook apart.

Als je graag inktvisringen wilt toevoegen, dan is het nu tijd om deze te bakken. Schuif ze na enige tijd naar de rand van de pan en voeg de ui, knoflook en de overige stukjes paprika toe. Bak het geheel ongeveer vijf minuten.

Schenk de visbouillon in de pan en voeg de paella kruiden, het verpulverde Spaanse pepertje, de saffraan en de sofrito toe. Breng dit aan de kook en voeg de rijst toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook.

Laat de paella op matig vuur ongeveer dertien minuten afgedekt staan. Het is belangrijk om op dit punt niet meer te roeren.

Voeg de gamba’s, mosselen, paprikareepjes en de dorade toe en laat het geheel nog drie minuten koken. Zet het vuur uit en decoreer de paella met bladpeterselie en citroen. Laat het nog even een paar minuutjes rusten voordat je begint met opscheppen.

Eet smakelijk!

Tip:

Om de paellapan lang goed te houden, is het belangrijk deze na gebruik met de hand af te wassen, goed af te drogen en eventueel licht in te smeren met een beetje plantaardige olie. Paella pannen kunnen in het algemeen niet in de vaatwasser worden gezet. Maar met een beetje persoonlijke aandacht in de vorm van een handwasje zul je nog veel zomerdagen kunnen met je paella pan kunnen koken!